Preprava tovaru od 1.1.2011

22.12.2010 Celý región

Colný úrad Prešov dáva do pozornosti všetkým prepravcom tovaru podliehajúceho spotrebnej dani informáciu, že od 1. januára 2011 je možné prepravovať tovar v režime pozastavenia dane na území únie len prostredníctvom ...
Všetky daňové subjekty uskutočňujúce takéto prepravy sú povinné zabezpečiť si prístup na internet, zabezpečiť si certifikát ZEP (zaručený elektronický podpis) a zaregistrovať sa v elektronickej podateľni.

Systém EMCS je nový elektronický systém na monitorovanie pohybu tovaru podliehajúceho spotrebnej dani medzi členskými štátmi v režime pozastavenia dane. Tento systém od 1.1.2011 úplne nahradí doposiaľ používaný papierový (4 – dielny) sprievodný administratívny dokument novým elektronickým dokumentom.

Návrh elektronického dokumentu a aj akákoľvek zmena vykonaná prostredníctvom elektronického systému musí byť podpísaná zaručeným elektronickým podpisom. Informácie týkajúce sa zaručeného podpisu, ako aj informácie o elektronickej komunikácii nájdete na stránke www.colnasprava.sk v záložke El. komunikácia.

mjr. Ing. Renáta Kravcová
hovorkyňa Colného úradu Prešov
 

Vyberte región